Skattejagt på museet

Pernille Rosendahl og Knud Romer på skattejagt på Moesgaard i nyt DR program

Publiceret: 11. januar 2021   

Normalt er museernes magasiner ikke tilgængelige for andre end museumsfolk og forskere. Men i forbindelse med et nyt tv-program på DR har Moesgaard Museum inviteret forfatteren Knud Romer og musikeren Pernille Rosendahl ind i museets magasiner i selskab med museumsinspektør Anders Emil Rasmussen. Her går de på jagt efter spektakulære genstande og gode historier med det formål, at de skal skabe deres helt egen udstilling.

Programmet Skattejagt på museet kan ses søndag 31. januar og kan man ikke vente så længe, kan det også allerede nu ses på DR’ s hjemmeside.

Programmet er en del af en programserie, som DR netop har taget hul på, og som sendes hver søndag aften i resten af januar.

I programmet, der handler om Moesgaard, sendes Knud Romer og Pernille Rosendahl ud på en opdagelsesrejse, som får dem til at tvivle på, om de overhovedet kan komme i mål. Undervejs møder de flere af museets arkæologer, konservatorer og naturvidenskabsfolk og får indblik i, hvad medarbejderne egentlig går og laver på et museum som Moesgaard.

Udfordringen får Romer og Rosendahl til at skabe en helt anden udstilling end både de og Moesgaard Museum havde forestillet sig.

Programmet Skattejagt på museet med Pernille Rosendahls og Knud Romers besøg på Moesgaard sendes 31. januar kl. 20 på DR 1 og kan også ses på DR’ s hjemmeside.

Link til programmet Skattejagt på museet