Påske på Moesgaard

Vikingekrigeren i fantasi og virkelighed

Påskeaktiviteter for hele familien

Påsken på Moesgaard Museum byder på mange aktiviteter for børn og voksne. Fra den 13.-22. april 2019 vil Moesgaard give hele familien en oplevelse med vaskeægte og fantastiske vikinger.

 

Vikingekriger fra Mølleparken

Se aktuelt og unikt fund af Aarhus' første vikingekriger

Tirsdag 9. april til mandag 22. april

Helt ekstraordinært fremvises det sensationelle fund af den gravlagte vikingekriger, der blev gjort ved byggepladsen ved det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i Aarhus i december 2018. Foruden skelettet er også økse og skjoldbule bevaret.

 

Moesgaard Krigerskole

Moesgaard Krigerskole for børn

Torsdag 18. april til mandag 22. april kl. 11.00, 12.00, 14.00 og 15.00 

Pris: 65 kr. 

Kom og kæmp som en viking! At være en god kriger kræver meget træning, og det er bedst at starte ung. På Moesgaard Krigerskole deler erfarne krigere ud af deres viden og træner børn fra 7 år og opefter i grundteknikkerne i vikingekamp. Krigerskolen er for både piger og drenge, der ikke er bange for høje kampråb og måske et lille blåt mærke. De voksne må gerne prøvetræne lidt for sig selv på egen ansvar, og forældre forventes at udgøre et heppekor, når træningens afgørende sidste slag kæmpes.

 

Konservering på Moesgaard Museum

Spørg en ekspert om vikingekrigeren

Lørdag 13. april til mandag 22. april kl. 11.00-16.00. Onsdag til kl. 20.00 – men med pause fra 16.30–18.00

Få direkte adgang til en ekspert og stil alle dine spørgsmål om vikingekrigeren og vikingetiden. Giv dit bud på, hvem vikingekrigeren var, og deltag i konkurrencen om at vinde vikingevåben baseret på vikingekrigerens våben. 

 

Guidet tur i vikingetiden

Kom på guidet tur i vikingeudstillingen

Lørdag 13. april til søndag 21. april kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00 + onsdag 17. april 18.30 + mandag 22. april 12.30 og 14.30. 
Pris 35 kr. + entrébillet

Med vikingernes personlige fortællinger i øret, følger du i hælene på dem gennem de røgfyldte, snævre gyder i Aros, vikingernes Aarhus. Hør om vikingernes handelsrejser, konge og krigere og familiernes hverdag. Hvordan kommer vi fra knoglefund til en levendegjorte udstilling? Hør hvordan Moesgaard arbejder med feltet imellem fakta og fiktion, når vi laver levendegjort formidling.  

 

MOMU Talk

MOMU Talk: Virkelighedens eller fantasiens vikinger?

Onsdag 17. april kl. 16.45–17.15 i caféen.
Gratis event. Tilmelding ikke nødvendig. 

Vi kan ikke få nok af vikinger! Eller vikingetiden! Men fandtes vikingerne overhovedet? Eller er det bare i vores fantasi? I over 200 år har vi fortalt historien om vikingerne- de lever i bedste velgående i tegneserier, reklamer, valgplakater, film og nu også computerspil. Problemet er at de aldrig har fandtes i virkeligheden. Så hvor kommer vores forestilling og fascination af vikinger fra?

Høre Sara Heil Jensen, arkæolog og leder af vikingetræffet, i en dialog med Niels Christian Selchau-Mark, Vikingereenactor og bliv klogere på vikingerne i spændingsfeltet mellem virkelighed og fantasi. 

 

Fra runesten til PlayStation

Debat: Fra Runesten til Playstation

Mandag 15. april kl. 12.00–13.00 i auditoriet. Pris 20 kr.
Lørdag 20. april kl. 12.00-13.00 i auditoriet. Pris 20 kr. 

Forhistorien som computerspil - ja, hvorfor ikke?! Computerspil er ikke længere dyrt tidsfordriv for børn, men accepteret som sport, undervisningsredskab og kunstform.  Udstillinger er heller ikke, hvad de har været - fortiden skal leve og ikke mindst opleves.

I spillet Fimbul er du krigeren Kveldulver, der i Fimbulvinterens sidste dage kæmper for at forhindre Ragnarok - jordens undergang.

Sammen med computerspiludviklere, Ph.d. i sagalitteratur, Bergdís Þrastardóttir samt to vikingekrigere/gamere præsenterer vi spillet på det store lærred og tager en snak om grænser mellem fakta og fiktion, formidling og fortælling. 

 

Mjødbar på Moesgaard Museum

Sluk tørsten i Frikingernes Mjødbar

Torsdag 18. april til mandag 22. april kl. 11.00-16.00. 

Fra skærtorsdag og frem til 2. påskedag kan man på ægte vikingemanér slukke tørsten i museets mjødbar, hvor der kan smages på varerne, som brygges på honning, vand og gær. Du får et udpluk af Danmarks bedste håndlavede mjød. Vi har rejst hele landet rundt for at besøge mjødbryggere der går op i deres håndværk, og ud fra det valgt nogle af de bedste mjød som vi har sat sammen i smagspaletter, der giver en rejse igennem mjødhistorien. 

Vikingegaming: Prøv det nye spil Fimbul 

Mandag 15. til fredag 19. april kl. 11.00-16.00. 

Jorden vil gå under en dag. Inden den dag vil verden indhylles i en evig vinter, hvor mørket hersker og jætterne fra udgård slippes fri. Fimbulvinteren kaldes den. Denne mørke fortælling har danske spiludviklere forvandlet til et computerspil, hvor krigeren Kveldulver drager ud for at forhindre Kongen af Jutunheim i at udløse ragnarok. Prøv det nye computerspillet ”Fimbul” og drag på togt med med Kveldulver. 

 

Åbningstider og priser

Børn og unge 0-17 år har gratis adgang til museet, og Moesgaard Museum har åbent alle dage i påsken.