Arkæologi for hele familien på Moesgaard i pinsen

Pinsen på Moesgaard, 8.-10. juni, sætter fokus på arbejdet som arkæolog.

Besøgende på museet vil i pinsen 8.-10. juni kunne prøve kræfter med arkæologiske discipliner. Man kan prøve at vandsolde, hvor man skyller fund frem fra jord med vand. Man kan også medbringe egne fund, som kan blive tidsbestemt og vurderet af Moesgaards eksperter.

Hele familien kan prøve at vandsolde

8.–10. juni kl. 11.00-16.00

I pinsen kan hele familien være med til at vandsolde på Moesgaard Museum. Jord fra en rigtig udgravning skylles ren med vand, og små ting fra middelalderen dukker op. Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer viser, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster vil der også være skattegravning i sand, hvor de kan finde potteskår, som er ca. 2000 år gamle.

Praktiske oplysninger i forbindelse med vandsoldning

Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård, som man tilgår fra pauserummet i bronzealderudstillingen.

• Det er gratis at deltage ved køb af entrébillet til museet.
  • Børn under 18 år har gratis entré, men skal huske at få udleveret en børnebillet i billetinformationen for at deltage.
  • Der kan lånes regnslag.

Medbring dine egne fund på Moesgaard.

Få egne fund vurderet af museets eksperter

Mød eksperterne 8. og 9. juni kl. 13.00-15.00

Har du fundet et oldtidsfund men ikke ved, hvad det er, eller hvor det er fra? Så kig forbi Moesgaard med dine egne fund og få en arkæologisk vurdering fra museets eksperter. Det kan være man har gjort et fund på stranden, i skoven eller haven, som man tænker kunne være fra oldtiden? Hvem ved? Måske er det danefæ.

Eksperterne, som vil vurdere fundene er Uffe Rasmussen, museumsinspektør med speciale inden for stenalder og moser, og Lise Frost, museumsinspektør med ansvar for museets arkæologiske samlinger og med speciale inden for bronzealder.

Arrangementet kræver en entrébillet.