PLOVFURE – Performance og land art

Plovfure omdannes til kunst lørdag 29. oktober

Kunsterduoen Gamborg/Magnussen laver en 250 meter lang plovfure ved Moesgaard Museum lørdag den 29. oktober kl.14.00.

Værket PLOVFURE er performance og land art skabt med industriel plov og traktor og Gamborg/Magnussen inviterer publikum til at se plovfuren træde frem som objekt.

Plovfuren skal ligge som land art i landskabet ved Moesgaard Museum til 2023, hvor marken overgår til vild natur i forbindelse med Aarhus Kommunes Naturkvalitetsplan. I 2023 genopstår plovfuren som skulptur og installation på Aarhus Havn.

Plovfuren er både ren overflade og dyb mening. Vi arbejder med plovfuren som reversibel form og betydning. Plovfuren som en nødvendighed, kulturarv, stolthed og smertensbarn, siger Gamborg/Magnussen.

Ifølge kunsterduoen er værket Plovfure og Moesgaard Museum for arkæologi og etnografi en brutal sammenstilling mellem jorden vi pløjer og videnskaben, der studerer og formidler menneskets drift og natur gennem fortidslevn og genstande, der dukker op af selv samme jord.

Værket er støttet af Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond og Statens Kunstfond, Moesgaard Museum, Lyngbygaard Gods, Dansk Landbrugs Management, Kverneland Group Danmark, Odder Maskinstation og Aarhus Kommune.

Information, tid og sted

Performance starter lørdag den 29. oktober kl.14.00 og slutter med traktement frem til kl. 17.00. Begivenheden finder sted på marken bag Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Værket dokumenteres med drone, film og fotografi. Ved tilstedeværelse og deltagelse har man givet tilladelse til, at man bliver en del af værket. Realisering af værket udskydes i tilfælde af dårligt vejr.

Om Gamborg/Magnussen

Gamborg/Magnussen er Karen Gamborg Knudsen og Kasper Magnussen. De er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Arkitektur.

Siden 2008 har de udgjort en duo, hvor de beskæftiger sig med objekter og begivenheder. Ved at lægge dem ud i verden og relatere dem til andre ting, steder og mennesker, vil de skabe nye former, handlinger, landskaber og arkitektur. De kigger på det oversete og ekstraordinære i det almindelige og hverdagskendte. De arbejder i alle genrer og medier.