Podcastpris for Åsteder

Moesgaard Museum har sammen med en række museer og andre aktører fået en pris for podcastserien Åsteder - fortællinger fra Gudenåen.

Publiceret: 12. april 2020  

Moesgaard Museum har sammen med en række museer, kommuner, to turistorganisationer og et arkiv fået en pris for podcastserien Åsteder - fortællinger fra Gudenåen.

Prisen for årets samarbejde er uddelt af Center for Podcasting.

Bag serien Åsteder står kulturjournalist Lene Grønborg, journalist og podcastproducent Susanna Sommer og de otte museer (Glud Museum, Horsens Industrimuseum, Horsens Museum, Øm Kloster Museum, Museum Silkeborg, Moesgaard Museum, Energimuseet og Museum Østjylland) og to turistorganisationer omkring Gudenåen, Silkeborg Arkiv og de syv kommuner i GudenåSamarbejdet. 

​Juryens begrundelse for prisen lyder således: 

“Årets samarbejde er en spitzenklasse produktion, der bygger på et imponerende stort samarbejde. Den er et skridt foran formidlingsmæssigt, så den vækker billeder hos lytterne og giver os lyst til at høre mere, selvom emnet ved første øjekast kan virke tørt.

Podcasten har bredt sig uden for sit feed med opbakning fra et stort lokalmiljø, hvor den har åbnet mediet for nye målgrupper. Samtidig bygger samarbejdet bro mellem en blandet skare af aktører - fra kommuner og regioner til museer, turistorganisationer og lokale medier. 

Med Gudenåen som motor for fortællinger har Årets samarbejde skabt et ekstraordinært samarbejde, der med sin geografiske motor har åbnet for både finansiering og flere lyttere. Derfor er Åsteder årets vinder!”

Podcastserien kan høres her