Bliv arkæolog for en dag

Vandsoldning for hele familien 21. og 22. september.

Moesgaard Museum inviterer hele familien til at vandsolde, grave efter fortidens skatte og prøve kræfter med arbejdet som arkæolog lørdag 21. og søndag 22 september 2019.

Moesgaards arkæologer tager mange metoder i brug, når de skal finde spændende fund fra fortiden. Ofte ligger fundene gemt i lerklumper fra udgravningerne og kan være svære at se. Derfor tager arkæologerne jordklumperne med hjem til museet, hvor de bliver skyllet i en stor si. Det kaldes at vandsolde.

I weekenden 21. og 22. september kan både børn og voksne være med til at vandsolde dvs. skylle jord fra en rigtig middelalder-udgravning og opleve, hvordan små historiske ting dukker op.

Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer, der ofte hjælper museets arkæologer i forbindelse med udgravninger, vil hjælpe og vise, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster er der også mulighed for at grave efter skatte i sand, og måske være heldig at finde potteskår, som er over tusind år gamle.

Lørdag 21. og søndag 22. september på Moesgaard Museum kl. 11.00-16.00
Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård.


Det er gratis at deltage i vandsoldningen ved køb af entrébillet. Børn under 18 år har gratis entré på Moesgaard, men skal huske at få udleveret en gratis børnebillet i billetinformationen for at deltage i aktiviteterne. Lidt ventetid kan forekomme.