Moesgaard har solgt Skovmøllens restaurant

Museet ser frem til at dele Skovmøllen med den nye restauratør

Publiceret: 26. november 2021   

Moesgaard Museum har nu gennemført salget af restaurantdelen på Skovmøllen og er dermed nået i mål med den plan for frasalg, som museet satte i værk tidligere på året.

Det er restaurantdelen af Skovmøllen, der er solgt fra. Den fredede vandmølle tilhører fortsat museet og indgår i museets formidling af herregårdsmiljøet omkring Moesgaard.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med den nye ejer af restaurantdelen. Vi har haft en rigtig god dialog om udvikling af Skovmøllen og derfor er vi helt sikre på, at vi sammen kan tage godt vare på Skovmøllens helt unikke kulturmiljø. Vi tror på en stærkere varetagelse af Skovmøllens udvikling ved, at vi nu får en ejer, der driver restauranten i stedet for den forpagtningsmodel, vi hidtil har kørt med. Samtidig frigiver salget nogle midler vi kan bruge på museumsdrift,” siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard Museum.

Museet vil fortsat være ansvarlig for bevaring og formidling af området ved Skovmøllen, så man sikrer, at Skovmøllen bevarer sin unikke karakter. Fredningen af bygningerne er suppleret med servitutter og en ejerforening med både restauratør og museum, som bl.a. skal sikre, at bygningerne fortsat bruges til restaurant virksomhed, selv om det ikke længere er museet, der ejer af alle bygninger.

Restauranten på Skovmøllen har været forpagtet ud gennem mange år, mens museet har drevet selve møllen, hvor der ved særlige lejligheder har været mulighed for at se det gamle mølleværk køre. Det er Moesgaards plan at fortsætte de aktiviteter efter en restaurering af møllen.

Den nye ejer af restaurant Skovmøllen, Jens Holm Møller, glæder sig til at tage imod både nye og gamle gæster og til at skabe nye initiativer.

”Jeg tror, at jeg taler for de fleste aarhusianere, når jeg siger, at Skovmøllen er noget helt særligt. Der er mange minder forbundet med stedet og Skovmøllen har for mange været rammen omkring helt særlige begivenheder som familiefester, barnedåb og bryllupper, men Skovmøllen er også stedet, hvor vi mere uformelt kan komme forbi og drikke varm kakao på en gråvejrsdag. Vi kommer til at bestræbe os på at gøre restauranten mere tilgængelig, hvilket betyder, at vi i løbet af foråret vil udvide åbningstiderne samt tilbyde attraktive mødepakker for virksomheder, der ønsker et alternativ til det klassiske mødelokale. Vi vil fokusere på de danske højtider og forhåbentligt være med til at skabe nye traditioner,” siger Jens Holm Møller.