Scanning af mongolsk mumie

Moesgaards mongolske mumie har været til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut

Publiceret: 20. august 2018 

En mumie fra Mongoliet, som museet i øjeblikket har lånt hjem i forbindelse med årets store særudstilling om Djengis Khan og Mongoliets nomader, har været en tur på Retsmedicinsk Institut på Aarhus Universitet, hvor den er blevet CT-scannet under stor bevågenhed fra pressen. Se indslag fra TV-Avisen ved at klikke HER

De endelige resultater af scanningen kommer først senere. Umiddelbart kan man på scanningen se, at mumien er meget velbevaret og har et helt intakt skelet.

"Vi glæder os rigtig meget til at få den færdige rapport fra Retmedicinsk Institut og til forhåbentlig at blive meget klogere på, hvilket liv han har levet, og om vi kan udlede noget omkring hans livsførelse og måske også, hvad han er død af" siger arkæolog på Moesgaard, Pauline Asingh, der tidligere også har været med, da Grauballemanden blev CT-scannet.


Mumien, der er lånt hjem fra universitetet i Ulaan Bataar, indgår i museets aktuelle særudstilling om Djengis Khan og Mongoliets nomader. Scanningen af mumien sker som led i en aftale med universitetet i Mongoliet, hvor man også er spændt på at høre om resultatet af undersøgelserne.

Mumien er nu tilbage i udstillingen igen og udstillingen kan ses frem til 7. april 2019.