Stendysser og krybskytter i Hørret Skov

Se de mange stendysser, som skoven gemmer på, når Moesgaard Museum inviterer til en vandretur i Hørret Skov. Arrangementet foregår som led i Fortidsmindernes Dag, der i år finder sted lørdag 23. april.

Hørret Skov syd for Århus gemmer på mange grave fra bondestenalderen. Stendysser er ellers et sjældent syn på disse kanter, så kom med på tur og få en unik fortælling om stendysserne i Hørret Skov i forbindelse med Fortidmindernes dag søndag 23. april.

Den ca. 5½ km. lange vandretur kommer forbi flere forskellige variationer af stendysser, blandt andet en særdeles flot langdysse. Undervejs vil museumsinspektør på Moesgaard Museum, Marlene Sørensen, desuden fortælle om krybskytteri og et gammelt mord, der fandt sted i skoven.

Kulturlevn fra stenalderen

Fortidsminderne i Hørret Skov viser, at området har været beboet tilbage til bondestenalderen. Landets første bønder har efterladt sig spor i form af stendysser, hvor de begravede deres døde. I nyere tid har krybskytter været på spil, hvilket efter sigende førte til mord ved et af de gamle fortidsminder.

Vandreturen i Hørret skov byder på spændende historier og anekdoter og finder sted lørdag 23. april, 2022 kl. 10.00-13.00. Det er gratis at deltage. Grundet det kuperede terræn og rutens længde er turen ikke velegnet til gangbesværede eller klapvogne.

Dato og tid: 23. april 2022 kl. 10.00-13.00
Fortæller: Marlene Sørensen, Moesgaard Museum.
Mødested: Den store grus-parkeringsplads for enden af Moesgaard Allé (syd for Moesgaard Museums udstillingsbygning)

Husk praktisk fodtøj/vandrestøvler og beklædning tilpasset vejret.

Oplev området omkring museet

I museumsshoppen kan du desuden få udleveret en lille folder med forslag til vandreruter og fortidsminder i området omkring museet. I videoen herunder tager Marlene Sørensen dig med på en lille virtuel tur.