Vikinger - myterne og historien

Designer Jim Lyngvild, professor Else Roesdahl og direktør for Moesgaard Museum, Mads Holst debatterer, hvordan historien om vikingetiden skal fortælles og hvorfor vikingetiden bliver ved med at fascinere. Der sker på en spændende aften i auditoriet på Moesgaard Museum den 9. oktober.

TV-serier, museumsudstillinger og bøger har i årevis forsøgt at give et indblik i vikingetiden på baggrund af forskning og fund, men også på baggrund af myter og meninger. Uanset udgangspunktet, så vinder fortællingerne om vikingetiden i disse år genklang nationalt og internationalt i populærkulturen men også på museer og i faglitteraturen i almindelighed. Men er det myten om vikingerne eller den historiske sandhed, der driver den aktuelle interesse?

Til at besvare dette og mange andre spørgsmål om vikingetiden, sætter Moesgaard Museum onsdag 9. oktober 2019 to kendte formidlere med forskellige tilgange til vikingetiden i stævne for at skabe en levende debat om, hvorfor vikingetiden bare bliver ved med at fascinere os mere end nogen anden historisk periode i Danmark.

Roesdahl og Lyngvild fortæller om vikingeformidling

Med sine billedserier og iscenesættelse af vikingeudstillingen på Nationalmuseet skabte designer og vikingeentusiast Jim Lyngvild både begejstring og debat med sit take på vikingetiden. På Moesgaard Museum vil Jim præsentere tankerne bag sin formidling og give et indblik i, hvordan han arbejder med vikingetiden.

Den bogaktuelle professor emeritus i middelalderarkæologi, Else Roesdahl, er om nogen indbegrebet af vikingetidsformidling med videnskabeligt snit. Hun er forfatter til adskillige videnskabelige og populærvidenskabelige bøger om vikingetiden, og i sin nye bog formidler hun i kort form om alt det, som de fleste gerne vil vide om vikingetidens fascinerende verden. I sit oplæg vil Else fortælle om arbejdet med bogen og give et indblik i sin tilgang til formidlingen af vikingetiden.

Direktør for Moesgaard Museum, Mads Holst, vil som moderator denne aften sørge for at tilhørerne får en status på vikingetidsformidlingen i 2019 og på forskellene i denne formidling. Det vil også være muligt at stille spørgsmål og komme med kommentarer i den afsluttende del af aftenen.

Arrangementet foregår på Moesgaard Museums auditorium 9. oktober kl. 19.00. En billet koster 125 kr.

Køb billet til Vikinger - myterne og historien