Årets vikingetræf må aflyses

For andet år i træk må Moesgaard aflyse sommerens vikingetræf

Coronasituationen gør det vanskeligt at planlægge større arrangementer og derfor  Moesgaard nu aflyse årets Vikingetræf, som skulle have været afholdt i sommerferien.  

Pressemeddelelse 10. feb. 2021

Det populære Vikingetræf, som har været afholdt siden 1977 i de naturskønne omgivelser ved Moesgaard Strand, tiltrækker hvert år omkring 12.000 gæsterDeltagere og frivillige fra hele verden skaber atmosfære og oplevelser for børn og voksne med bl.a. store slag mellem vikingekrigere, trækture på hesteryg, smedjearbejde, handelsboder og musikalsk underholdning.  

Vikingetræffet skulle have været afholdt til juli, men den stadige usikkerhed om vilkårene for at samle større menneskegrupper betyder, at museet nu udsætter træffet til 2022.  

Det er andet år i træk, at Moesgaard må aflyse Vikingetræffet på grund af Coronasituationen. 

”Vi er kede af, at vi må aflyse Vikingetræffet igen i år, og vi ved, at mange både gæster, deltagere og frivillige, som vi plejer at skabe træffet sammen med, vil komme til at savne det meget. Det har ikke været nogen nem beslutning at tage, men den skal ses på baggrund af de vanskelige vilkår, vi står i. Scenarierne for sommeren 2021 er desværre ikke tilstrækkeligt realistiske til, at vi kan planlægge en stor publikumsbegivenhed som Vikingetræffet,“ siger projektchef på Moesgaard Museum, Niels Baj Rye. 

Moesgaard Museum er i øjeblikket lukket for publikum og har derfor måttet sende hovedparten af museets ansatte hjem på lønkompensationsordning. Forberedelsen af de tre dages træf på Moesgaard Strand kræver et stort bidrag fra frivillige, deltagende vikinger, ryttere og handelsfolk. Træffet kræver også en stor indsats fra Moesgaard Museums medarbejderesom står for område, sikkerhed, materialer, økonomi og projektledelse af træffet.  

Museet vil bruge udsættelsen af Vikingetræffet til at skabe en fornyet, stærk organisering af træffet og vil satse på en større publikumsappel til sommeren 2022. 

“Så snart vilkårene tillader det, vil vi gå i gang med arbejdefor at skabe en stærkere organisering af Vikingetræffet. Vi vil gerne gøre begivenheden mere modstandsdygtig og samtidig tiltrække publikum og deltagere i endnu højere grad end hidtilVi ved, at træffet på Moesgaard Strand for mange gæster og deltagere er en tilbagevendende begivenhed i deres sommerferie og har været det gennem mange årDerfor er vi rigtigt ærgerlige over, at vi ikke kan mødes i år, men vi håberat alle gode kræfter vil bakke op om, at vi i 2022 kan lave et brag af et comeback for Moesgaard Vikingetræf. Det glæder vi os til,  siger Niels Baj Rye fra Moesgaard Museum.