Årets vikingetræf aflyses

Den nuværende coronakrise betyder, at det ikke er muligt at planlægge Vikingetræffet, som skulle have været afholdt i juli ved Moesgaard Strand. Derfor aflyser Moesgaard Museum nu årets træf og ser frem mod en afholdelse i 2021

Siden 1977 har Moesgaard Museum afholdt Vikingetræf i de naturskønne omgivelser ved Moesgaard Strand. Vikingetræffet tiltrækker hvert år omkring 12.000 gæster til en stor begivenhed, hvor et stort antal deltagere og frivillige fra hele verden skaber atmosfære og oplevelser for børn og voksne. Mest populært er opførelsen af de store slag mellem vikingegrupperne og trækture på hesteryg, smedjearbejde, handelsboder og musikalsk underholdning.

Men Vikingetræffet bliver nu også påvirket af den nuværende coronakrise, idet det ikke er muligt at fortsætte den igangværende planlægning af træffet. Forberedelsen af de tre dages træf på Moesgaard Strand kræver et stort bidrag fra frivillige, deltagende vikinger, ryttere og handelsfolk, som allerede har været i gang med forberedelserne til sommerens begivenhed. Men træffet kræver også en stor indsats fra Moesgaard Museum, som står for område, sikkerhed, materialer, økonomi og projektledelse af træffet.

Moesgaard Museum er i øjeblikket hårdt ramt økonomisk af coronakrisen, da museet er lukket for publikum og museet har måttet sende hovedparten af museets ansatte hjem for at kunne tage regeringens hjælpepakke om lønkompensation i brug og sikre museets arbejdspladser fremover. Derfor ser Moesgaard Museum sig nødsaget til at indstille forberedelserne til det populære Vikingetræf.

  ”Vi er meget kede af, at vi ikke kommer til at kunne gennemføre Vikingetræffet i år, og vi ved, at mange både gæster, deltagere og frivillige, som vi plejer at skabe Moesgaard Vikingetræf sammen med, vil komme til at savne træffet. Det har ikke været nogen nem beslutning at tage, men den skal ses på baggrund af de vanskelige vilkår, vi står i som museum og samfund for tiden. Vi ved, at træffet på Moesgaard Strand for mange gæster og deltagere er en tilbagevendende aktivitet i deres sommerferie og har været det gennem mange år. Det er vi kede af at skulle ændre på. Men vi håber, at alle gode kræfter vil bakke op om, at vi i 2021 kan lave et værdigt comeback for Moesgaard Vikingetræf, som alle vil nyde godt af,” siger projektchef Niels Baj Rye fra Moesgaard Museum.

Moesgaard Vikingetræf var planlagt til afvikling 24.-26. juli 2020. Oplysninger om træffet i 2021 vil være at finde på Vikingetræffets hjemmeside www.vikingetraeffet.dk og på Facebook, når planlægningen går i gang.