Østjydske Amatør Arkæologer

Der kræves ingen forkundskaber i arkæologi for at blive amatørarkæolog, det er nok med interessen. Det er dog en forudsætning for at deltage i arkæologiske udgravninger under Moesgaard Museum, at man er medlem af foreningen.


Om ØA

Østjydske Amatør Arkæologer blev etableret i 1981, og foreningen er primært tilknyttet Moesgaard Museum.

Alle udgravninger ledes af en professionel arkæolog, og når du bliver medlem, kan du også være med. Til at begynde med vil du blive hjulpet af andre erfarne amatørarkæologer under opsyn af de professionelle.

Der er også et mindre hold, der frivilligt hjælper med at rengøre og registrere de fundne effekter på selve museet, samt står for soldningen (undersøgelse af indkommet jord fra arkæologiske udgravninger).

Selv om der er en del af foreningens medlemmer, der deltager i arkæologiske aktiviteter, når de har tid og lyst, er det langt fra alle. De fleste er medlem alene fordi de er interesseret i arkæologi. 

Det at være amatørarkæolog er en interessant hobby, og sjovest er det, når det kan udøves sammen med andre med samme interesse. Tonen i foreningen, både til møder, arrangementer og under udgravningerne med de professionelle, er uhøjtidelig og præget af et godt sammenhold og ofte megen humor, for det er sjovt at være amatørarkæolog, især i 'Østjydske Amatør Arkæologer'. 

Foreningens aktiviteter

Der afholdes i foreningen et antal arrangementer om året med interessante arkæologiske foredrag på Moesgaard Museum. Disse foredrag er kun for vores medlemmer og er naturligvis gratis. 

Ligeledes afholder vi en sommer udflugt til en interessant lokalitet, ofte med en efterfølgende frokost på en kro.

Desuden har vi et julemøde, hvor indbudte arkæologer fra Moesgaard Museum fortæller om den mest spændende eller den sjoveste arkæologiske oplevelse i løbet af året, inden vi hygger os sammen med en julemenu.

Til de to sidstnævnte arrangementer betaler alle deltagerne et beløb, og det er her tilladt at tage en ledsager med, der ikke er medlem af foreningen. 

Foreningen udsender et lille blad kaldt "Meddelelser" 5-6 gange om året til medlemmerne med oplysninger om foreningens afholdte og kommende aktiviteter.

Kontingent og indmeldelse

Kontingentet er p.t. 200 Kr. om året. 

Medlemskabet giver gratis adgang til Moesgaard Museum og Odder Museum og til de af ØAA’s foredrag, der afholdes her. 

Har du lyst til at vide mere om Østjydske Amatør Arkæologer, eller vil du være medlem af foreningen, der i øjeblikket tæller omkring 100 medlemmer, så læs mere på vores hjemmeside www.graverne.dk eller sendt os en mail på: graverne@mail.tele.dk