Idérig redaktør til JAS søges

Jysk Arkæologisk Selskab (JAS) har til formål at støtte den arkæologiske forskning og at gøre arkæologien tilgængelig for alle interesserede bl.a. ved udsendelse af årbogen Kuml og videnskabelige publikationer samt ved at arrangere foredrag og ekskursioner.

Idérig redaktør til Jysk Arkæologisk Selskab søges

Vil du være med til at formidle arkæologien til fagfolk og en bredere kreds? Brænder du for at arbejde med tekster, billeder og grafik? Så har Jysk Arkæologisk Selskab brug for din hjælp til at stå for det redaktionelle arbejde og udvikle forlaget.

Jysk Arkæologisk Selskab har til formål at støtte den arkæologiske forskning og at gøre arkæologien tilgængelig for alle interesserede bl.a. ved udsendelse af årbogen Kuml og videnskabelige publikationer samt ved at arrangere foredrag og ekskursioner. Forlaget udgør i dag kernen i Jysk Arkæologisk Selskabs aktivitet, og det har en ledende position inden for arkæologisk bogproduktion i Danmark.

Som redaktør for Jysk Arkæologisk Selskab har du det daglige ansvar for Jysk Arkæologisk Selskab. Det indebærer, at du indgår i tæt samarbejde med forfattere, illustratorer, grafikere og oversættere. Du skal være med til at sammensætte et stærkt og relevant udgivelsesprogram, udvikle nye formater, opfange nye trends og udbygge et netværk af forfattere. Målet for de kommende år er at udvikle forlagets digitale profil og udvide forlagets fokus fra fagpublikationer til også at omfatte populærvidenskabelige, arkæologiske publikationer. I den forbindelse ønsker Moesgaard Museum at lægge sine øvrige bogpublikationer som f.eks. udstillingskataloger ind under redaktørens ansvar.

Som redaktør skal du være åben og opsøgende; du forventes at være både handlingsorienteret og i redigeringsarbejdet tålmodig og grundig. Du skal bidrage til at skabe en kreativ proces, hvor forfatterne føler sig godt taget vare om.  Du skal være med til at sikre, at forlagets videnskabelige udgivelser opfylder læsernes behov, og du skal gennem den populærvidenskabelige satsning bidrage til at forlagets publikationer når en større læserkreds.

Dine primære opgaver vil være:

  • Drift og udvikling af forlagsvirksomhedens aktiviteter herunder arbejdet med den akademiske bogproduktion, der omfatter 5-10 udgivelser årligt, udvikling af en populærvidenskabelig bogproduktion og udgivelsen af Kuml.
  • Selvstændigt at varetage det forlagsredaktionelle arbejde – fra idé til tryk og kontakt til eksterne samarbejdspartnere.
  • Ansvar for forlagets budget og driftsøkonomi.
  • Jysk Arkæologisk Selskab er en selvstændig juridisk enhed med et styre, der skal betjenes.

Du får arbejdsplads på Moesgaard Museum, formelt sker ansættelsen på Moesgaard Museum med reference til museets direktør.

Stillingen er uden personaleansvar, men redaktøren arbejder tæt sammen med museets grafiske tegnestue og vil varetage arbejdstilrettelæggelsen for to grafiske medarbejdere. 

Dine kvalifikationer
Du har en relevant uddannelse på kandidatniveau. Du kan være uddannet inden for arkæologi, historie eller antropologi evt. med tillægsuddannelse i journalistik, men du kan også have en baggrund inden for journalistik, formidling, sprog eller lignende. Du er sprogkyndig både på engelsk og på dansk.

Er du generalist, lægger vi desuden vægt på, at du besidder en naturlig interesse for museets specialer arkæologi, antropologi og historie, og at du har flair for at inddrage relevante fagpersoner internt såvel som eksternt. Du har kommerciel sans og holder dig løbende opdateret på nye tendenser inden for både forskning og forlagsvirksomhed i Danmark og internationalt. Du er nysgerrig af natur og har en god fornemmelse for digitale udgivelsesmuligheder.

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 30 timer ugentligt i gennemsnit. Timetal vil kunne tilpasses, hvis du har sideløbende opgaver, som du gerne vil fortsætte med. Formelt vil ansættelsen ligge på Moesgaard Museum. Løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst, en række personalegoder og en aktiv personaleforening.  Stillingen er ledig til besættelse 1. marts 2021 eller snarest muligt derefter.

Er det dig?
Så send ansøgning med udførligt CV i ét samlet pdf-dokument til job@moesgaardmuseum.dk med angivelse af ”Redaktør” i emnefeltet hurtigst muligt og senest søndag 28. februar 2021. Alle henvendelser behandles fortroligt. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler løbende.

Har du spørgsmål til stillingen, som ikke bliver besvaret i jobopslaget, er du velkommen til at kontakte direktør Mads K. Holst på e-mail mkh@moesgaardmuseum.dk