Sommer på Moesgaard

Sommeren på Moesgaard byder på fantastiske oplevelser for hele familien.

Hvad kan jeg opleve på Moesgaard?

Få et overblik over udstillinger og oplevelser på Moesgaard Museum herunder: 

 

Tag med til Oldegypten

Gå på opdagelse i pyramidens gravkammer og oplev ægte mumier i særudstillingen Egypten - Besat af livet, som indeholder et væld af interaktive elementer, som giver et særligt indblik i de livsglade oldegypteres verden og forestillinger om efterlivet.

Læs mere om udstillingen

Køb billet til guidet tur i Egypten-udstillingen

 

Bliv superforsker for en dag

Besøg det nye toetagers laboratorium, hvor hele familien gennem leg kan udforske fortiden og prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker.

I udstillingsafsnittet MOMULAB kan børnene tage forskerkitlen på og gå på jagt efter spor af de mennesker, der har levet i fortiden.

Laboratoriet indeholder bl.a. en afdeling for marinarkæologi (arkæologi under vand), hvor udstillingens kæmpestore skærme får det til at virke som om, man befinder sig i en ubåd under vandet.

Læs mere om MOMULAB

 

Sådan laver du en mumie på 30 minutter

Mumificering var en omstændelig og bekostelig affære, der tog 70 dage, og krævede 500 meter bandager, flere hundrede kilo salt og et udvalg af redskaber og olier. Men nu har du en unik mulighed for at opleve processen på blot 30 minutter, når Moesgaards dygtige formidler demonstrerer, hvordan man laver en mumie.

Så kom med ind i balsamørens værksted og oplev, hvordan et menneske bliver til en mumie.

Der er også mulighed for at komme på en guidet tur i udstillingen, hvor du kommer helt tæt på oldegypternes forestillinger om et liv efter døden.

Køb billet til Sådan laver du en mumie på 30 minutter

Moesgaard Museums udstillingsbygning.

Priser, åbningstider og parkering

Du kan på forhånd købe din billet online og derved komme hurtigere i udstillingerne.

Køb entrébillet

På Moesgaard Museum har alle børn og unge under 18 år gratis entré. Alle parkeringspladser er også gratis.

 

Krigerudstillingen på Moesgaard Museum

Besøg særudstillingen Kriger

I særudstillingen møder du fire forskellige krigere: en romersk legionær fra omkring år 100, en japansk samurai omkring 1600, en rituel kriger fra Sepik-området på Ny Guinea i begyndelsen af 1900-tallet og en nutidig dansk soldat.

Læs mere om udstillingen Kriger

Køb billet til guidet tur i Kriger

Hvad kan jeg opleve på Moesgaard? 

På Moesgaard Museum kommer du som gæst helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger.

Udstillingerne er baseret på den nyeste forskning og teknologi med det formål at gøre dig klogere på mennesket på en underholdende og overraskende måde.