I bevægelse: et anderledes bud på nomader

Studerende giver deres bud på nomader i studieudstilling

Når man tænker på nomader, tænker man måske mest på beduiner, der rejser i den arabiske ørken, eller Djengis Khans ryttere, der rider på tværs af den store steppe. Men er nomader kun eksotiske folk, hvis levemåder ligger langt fra vores hverdag?

72 antropologistuderende fra Aarhus Universitet har fået unikt indblik i, hvordan det er at opbygge en museumsudstilling. De studerende er i gang med deres sidste fag inden sommerferien - antropologisk vidensformidling – og i den forbindelse har de lavet en udstilling i Moesgaard Museums udstillingslaboratorium. Udstillingen kan ses fra 19. juni.

Studieudstillingen har titlen “I bevægelse: et anderledes bud på nomader”. De studerende har i seks grupper undersøgt, hvordan det menneskelige sind og lastbilchauffører, fugle, asylansøgere, børn af skilsmisseforældre og kolonihaveejere alle kan opfattes som nomader.

Udstillingens overordnede tema er nomader inspireret af Moesgaard Museums nye særudstilling, På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader, som også åbner 19. juni.

Studieudstillingen “I bevægelse: et anderledes bud på nomader” vil være åben henover sommerferien for museets besøgende.