Studerende præsenterer udstilling om kroppe på Moesgaard

Oplev årets studenterudstilling ‘KROPPE’, der er skabt af 70 antropologistuderende fra Aarhus Universitet.

Med udstillingen inviterer de antropologistuderende museets gæster til at udforske seks forskellige perspektiver på kroppen. De studerende håber, at årets udstilling kan være med til at sætte gang i tanker og refleksioner om kroppen, som vi kender den.

“I virkeligheden, hvad er kroppe egentlig? Hvad kendetegner en krop, og hvad adskiller kroppe? Vi har alle sammen en. Den er vores tilhørssted og vores værktøj til at bevæge os i verden. Den er vores opfattelses- og sanseapparat til at navigere i en pærevælling af indtryk og tegn. Men kroppen er jo også så meget mere end det,” siger Anders Cletus Petersen, bachelorstuderende ved Aarhus Universitet.

 

Studerende i gang med opbygningen af udstillingen Kroppe.

Bliv præsenteret for kroppen på mange måder

I udstillingen bliver gæsterne præsenteret for alt fra den aktivistiske krop, der bliver brugt som et redskab i kampen for forandring, til den iscenesatte krop, der igennem ballettens kunst sirligt og æstetisk trænes og formes i forsøget på at opnå den perfekte silhuet. Kroppens indre liv udfoldes, når udstillingen behandler følelsers forankring i kroppen, der mister nære personer, såvel som følelser, der er knyttet til at have en krop, der falder uden for samfundets kategorisering af en ‘almindelig’ krop. Gæsterne kan forvente at stå ansigt til ansigt med glimmer og fjerboaer, når udstillingen – med dragartister som medium – undersøger grænsen mellem krop og køn. Med mikroplast i kroppen som omdrejningspunkt sætter udstillingen spørgsmålstegn ved, om mennesket selv er herre over, hvad der kommer ind i kroppen, og om grænsen mellem krop og omverden er så tydelig, som man skulle tro.

Udstillingen bygger på information og materiale, som de antropologistuderende selv har indsamlet gennem feltarbejde – og i nogle tilfælde selv har lagt krop til. Materialet har afsæt i virkelige mennesker og kontekster, hvortil antropologien har bidraget med et nysgerrigt blik på kroppen i samspil med verden. Studenterudstillingen er et samarbejde mellem Moesgaard Museum og Afdelingen for Antropologi, Aarhus Universitet.

‘KROPPE’ kan opleves på Moesgaard Museum til 18. september 2022.