Pompeji i børnehøjde

Der er masser af oplevelser for hele familien i udstillingen om vulkankatastrofen, der ramte Napoli-bugten i år 79 e.Kr.

Tag familien med på Moesgaard og bliv klogere på en af verdenshistoriens helt store fortællinger i udstillingen 'På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum'. 

Aktiviteter for børn i vinterferien 2020.

Følg Jafar og Saga gennem kighullerne

Særligt for 5-12-årige
De yngre medlemmer af familien kan også vælge at følge fortællingen om de romerske børn Jafar og Saga, som kan opleves gennem særlige ’kighuller’ og ’lyttekopper’ i børnehøjde, der findes flere steder i udstillingen.

Pris: Aktiviteten er gratis, men kræver billet til museet. Børn under 18 år har gratis entré.

På familietur til Pompeji og Herkulanum 

Moesgaard har fået mulighed for at låne spektakulære genstande hjem fra Italien og særudstillingen tager publikum med ind i den levende by, Pompeji, som byen tog sig ud på sit absolutte højdepunkt.

Det søde liv før katastrofen

Herfra samlede romerne alle trådene i Middelhavet og her levede man det søde liv – la dolce vita – før katastrofen i Napolibugten i år 79, hvor byerne Pompeji og Herkulanum gik til grunde som følge af vulkanen Vesuv’s udbrud.

Kun få kulturskatte fra oldtidens og antikkens verden er overleveret i en grad, så vi i dag kan se tilbage og opleve øjeblikke af hverdagsliv og begivenheder, der fandt sted for årtusinder siden. Den romerske by Pompeji nær Napolibugten er en af dem, og byen giver et sjældent og legendarisk øjebliksbillede af romersk dagligliv.