Kaos i børnehøjde

Animerede figurer og en kæmpestor kejsermønt gør ny særudstilling sjov at besøge for både børn og voksne.

 

Barske historier sjovt fortalt

Moesgaards nye særudstilling Ud af kaos – Mellem Roms ørne og Odins ravne fortæller historien om den dramatiske periode, folkevandringstiden, og selv om perioden var barsk og drabelig, er der også plads til sjov i udstillingen, hvor både børn og bedsteforældre kan gå på opdagelse i udstillingens interaktive elementer.

Særlige skærme med animerede figurer præsenterer fire folkeslag, som især spillede en rolle i folkevandringstidens krige, magtforskydninger og flygtningestrømme. De fire stridende folkeslag er romere, hunnere, gotere og skandinaver, og hvad de mente om hinanden, kan man blive meget klogere på undervejs i udstillingen.

 

Bliv kejser for en stund

Udstillingen byder også på muligheden for at blive romersk kejser. Magten skiftede ofte i Romerriget. Ingen kejser var sikker på sin position i ret lang tid, og der stod altid en ny klar i kulissen.

Når en kejser kom til magten, fik han sin profil trykt på mønter, og derfor kan man i udstillingen også indtage kejserstolen for en stund og se sig selv i profil på en kæmpestor ’kejsermønt’. Men hvor længe kan man holde på magten, før den næste kejser overtager mønten?

Det er Moesgaards egen tegnestue, der har designet og udviklet de animerede figurer og kejsermønten, der kan opleves i udstillingen.

 

Moesgaard har masser af oplevelser for børn og unge.

Oplevelser for børn i de permanente udstillinger

Moesgaards permanente udstillinger har elementer, som er skræddersyet til at kunne blive oplevet af børn og unge. På bannerne i indgangsrummet til museets permanente udstillinger kan man se, hvilke steder vi anbefaler man kan besøge sammen med børn og unge.