Oplevelser særligt for børn på Moesgaard

Få en familieoplevelse på Moesgaard, hvor I sammen kan opleve historien, som I aldrig har oplevet den før.

Bliv superforsker for en dag i MOMULAB

Moesgaard Museum har åbnet et nyt udstillingsområde, hvor børn og børnefamilier gennem leg kan udforske fortiden og prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker.

I det nye udstillingsafsnit MOMULAB kan børnene tage forskerkitlen på og gå på jagt efter spor af de mennesker, der har levet i fortiden.

Laboratoriet breder sig over to etager, og blandt aktiviteterne er en afdeling for marinarkæologi (arkæologi under vand), hvor udstillingens skærme får det til at virke som om, man befinder sig i en ubåd under vandet.

Se mere om det nye MOMULAB

Turen går til oldegypten

Gå på opdagelse i pyramidens gravkammer og oplev ægte mumier i særudstillingen 'Egypten - Besat af livet', som indeholder et væld af interaktive elementer, som giver et særligt indblik i de livsglade oldegypteres verden.

 

Oplevelser for børn i Egypten – Besat af livet

En rutsjebanetur, du aldrig glemmer 

Synes du, at livet nogle gange føles som en rutsjebane? For egypterne i oldtiden kunne livet EFTER døden også give den følelse. Og netop det prøver vi at genskabe i særudstillingen ’Egypten – Besat af livet’ med en unik visuel rutsjebanetur, hvor du oplever, hvad oldtidens egyptere skulle gennemgå på deres dødsrejse igennem underverdenen for at opnå det evige efterliv.

 

 

Oplev Grauballemanden

På Moesgaard kan du komme helt tæt på verdens bedst bevarede moselig. Grauballemanden levede for mere end 2000 år siden og stammer tilbage fra jernalderen. Mosens forunderlige sammensætning har bevaret ham med hud, hår og negle.

Grauballemanden kan betragtes fra næsten alle vinkler i sin glasmontre på museet - et fascinerende syn for både børn og voksne. 

 

Besøg Grauballemanden på Moesgaard Museum.

 

Særlig information for børnefamilier

Børn og unge 0-17 år har gratis adgang til Moesgaard Museum, og du finder børnevenlig mad i caféen.

Herunder kan du finde flere oplysninger: