Vikingernes eventyr

Kom med på en rejse tilbage til vikingetidens Aros (nutidens Aarhus). Med en nøgle i hånden følger vi ægte personer fra vikingetiden på en rejse gennem de snævre gader i Aros og ud i verden.

Periode: vikingetiden; 800 evt. - 1050 evt.

 • Klassetrin: Forløbet anbefales fra 5.-klasse.
 • Relevante fag: Historie, dansk, kristendom, religion, samfundsfag, konfirmationsforberedelse, engelsk, geografi, håndarbejde og sløjd. 
 • Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere.

 
Vi arbejder med elevernes nutidige forståelse af vikingetiden, og gør op med det stereotypiske billede af vikingerne som hærgende mænd med langt skæg. Vi kan blandt andet møde handelsmanden, dronningen, biskoppen og bonden. I små grupper går eleverne på opdagelse i hælene på hver deres person fra vikingetiden. På udvalgte steder samles vi og undrer os over temaer som handel, politik og religion i fortiden, nutiden og fremtiden.

 

Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser.

 • 1 time 900 kr.
  Forløbet følger ovenstående beskrivelse.
 • 1,5 time 1.100 kr. 
  Forløbet følger ovenstående beskrivelse, og er inklusiv en kronologileg, hvor eleverne samarbejder om at sætte vikingetiden som periode på en tidslinje. Hvor lang er vikingetiden sammenlignet med stenalderen? Hvad sker der, når en meddelelse sendes fra fortiden til nutiden?
 • 2 timer 1.350 kr.
  Vi tegner et tapet med vores umiddelbare opfattelse af hvordan en viking så ud. Når vi ved mere, tegner vi fortiden. Til sidst giver vi kvalificerede gæt på, hvordan fremtiden mon ser ud. Forløbet inddrager også en kronologileg som i forløbet på 1,5 time. Resten af forløbet foregår som forløbet på 1 time.

Her anbefaler vi forløbet på 2 timer.

Forløbet kan også bestilles på engelsk.
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)