vikingernes eventyr

Rejs med syv forskellige vikinger på vej ud i verden. Med en nøgle til vikingernes personlige fortællinger i hånden, følger vi i hælene på dem gennem de snævre gader i Aros (nutidens Aarhus), og ud gennem byporten på vej ud i den store verden. Måske er det Mechlenborgs skove, Englands storbyer eller verdens største by Konstantinopel, som er vores rejses endemål.

 

Vikingetiden er en ganske kort periode i vores historie, men med en meget stor betydning. Sammen undrer vi os over, hvorfor vikingerne stadig betyder så meget for os i dag 1000 år senere, og om vi også om tusinde år vil blive kaldt for vikinger ude i verden.

I dette forløb er der lagt stor vægt på, at klassen går på opdagelse i små grupper. En af museets formidlere vil på udvalgte steder i udstillingen samle klassen, og kvalificere deres opdagelser. Vi sætter sammen med eleverne fokus på kronologi og sammenhængsforståelse. Vi kan næsten røre ved vikingetiden.

Vi skaber et tapet med vores umiddelbare opfattelse af hvordan en viking så ud. Når vi ved mere, tegner vi fortiden. Til sidst giver vi kvalificerede gæt på, hvordan fremtidens familier mon ser ud. Hvordan handel foregår, og om vi stadig fører krig?

Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser.

1 time 600,-

1.5 time 750,-

2 timer 900,-

Her anbefaler vi forløbet på 2 timer.

kontakt os. Sammen skræddersyr vi et forløb, der passer jer mht. indhold og varighed.

Tidsperiode

Vikingetid år 793 - 1066 evt.

Vi anbefaler

Først afsnit af serien Vikings på HBO.

Efterbearbejdning

Færdiggørelse af tapetet, som I får med hjem.

Egnet til alle årgange.