Planlæg dit besøg

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om tilgængelighed, bagage, mad og drikke mv.

Parkering 

Al parkering ved Moesgaard Museum er gratis og uden tidsbegrænsning.
Vi har parkeringspladser både overfor udstillingsbygningen og nedenfor museet på parkeringspladsen, der hører til herregården. Husk at tømme bilen for tasker og værdigenstande, inden I forlader bilen på parkeringspladsen. Sørg for, at der ikke er synlige genstande i bilen, som kan friste til indbrud. I kan gratis låne garderobeskabe på museer til tasker og overtøj mv. Parkeringsoversigt

Handicap-parkering

Handicappladser findes på parkeringsarealet direkte ud for hovedindgangen. Arealet og pladserne er markeret med handicapparkerings skilte. Det er muligt for gangbesværede og kørestolsbrugere at blive sat af ved hovedindgangen ved at køre helt op for enden af vejen langs udstillingsbygningen, dreje af og køre ind ad stien ned til rampen til indgangen. Bilen skal efter afsætning køres til parkering på parkeringspladserne med det samme, da der er tale om en brandvej. For yderligere info spørg i billetinformationen eller hos vagterne.

Busparkering

Der er parkering for busser med gæster til museet på øverste parkeringsplads overfor museumsbygningen.

Opladning af elbiler

Der befinder sig otte Type 2/22kW opladere på den nederste grusparkeringsplads ved siden af museet. 

Du skal hente og bruge app'en Spirii Go, hvis du ønsker at lade op. Du betaler enten med app'en MobilePay eller kreditkort, hvis du opretter dig som bruger i app'en. 

I appen kan du via kortfunktionen finde Moesgaard Museum, vælge den ønskede oplader og derefter påbegynde din opladning. 

TYPE 2 / 22kW

Type 2 stik.

Besøg i shop, café og på taget kræver ikke billet

Vil du købe en unik gave eller nyde den fantastiske udsigt fra museumstaget, kan du frit besøge disse uden først at købe billet.

Tilgængelighed med kørestole, rollator mv.

Der er elevator eller lifte i alle udstillings-afsnit. Bredden er 90 cm/dybde 140-45 cm.  Hvis der er spørgsmål eller brug for hjælp til betjening, er man altid velkommen til at henvende sig til vagterne.

Kørestole og rollatorer kan lånes på museet ved henvendelse i billet-informationen. Det er desværre ikke muligt at reservere en kørestol eller rollator på forhånd. 

Der er handicaptoiletter ved alle toiletfaciliteter.

Personer med ledsagerkort kan gratis medtage en hjælper/ledsager. Ledsagerkort skal fremvises ved ankomst på museet.

Barnevogne

Museet er tilgængeligt med barnevogn, jf. ovenfor. Det er muligt at låne en klapvogn på museet og lade barnevognen stå i museets store kældergarderobe (eget ansvar). For en optimal oplevelse anbefaler vi, at man så vidt muligt låner en klapvogn, anvender bæresele el. lign., når man skal rundt i de mange udstillingsafsnit.

Særligt for skoleklasser

Er I mere end én skoleklasse, der vælger at besøge museet på egen hånd (uden at booke rundvisning) henstiller vi til, at I anmelder jeres ankomst, så vi kan servicere jer og de øvrige gæster bedst muligt.

Gratis opbevaring af bagage

Tasker og overtøj skal opbevares i museets garderobe og må ikke medtages i udstillingerne. I museets store garderobe i kælderniveau er der mulighed for at opbevare overtøj og tasker i aflåste bokse. Det er gratis at låne en boks.

Café

Museumscaféen er åben i museets åbningstid. Caféen serverer lækre lette anretninger, salater, sandwich mv. Her kan man også nyde en god kop kaffe med et stort udvalg af hjemmebagte kager. Læs mere

Fødevareallergi

Ved fødevareallergi er man meget velkommen til at kontakte cafépersonalet inden bestilling. Det er muligt at tilpasse flere af retterne.
Der er som udgangspunkt altid mulighed for gluten- og laktosefri brød og kage.

Medbragt mad

Medbragt mad kan nydes udendørs i de naturskønne omgivelser og på museets tag. Der er opsat bænke nord for museet. Der kan også spises indendørs i museets madpakkerum, som findes i forlængelsen af garderoben.

Hunde

Hunde må ikke medbringes på museet, men er velkomne i snor på museets udendørsarealer. Husk at samle efterladenskaber op.
Førerhunde og servicehunde må gerne medbringes på museet.