Arkæologisk IT

Arkæologisk IT ved Moesgaard Museum og Aarhus Universitet tilbyder løsning af arbejdsopgaver indenfor arkæologisk IT-anvendelse

En meget stor del af vores arbejdsopgaver foregår i GIS- og 3D-software, men vi arbejder også med databaser, metodeudvikling, digitalisering, dataanalyse, programmering, datakonvertering, datahygiejne, illustrationsarbejde, 3D animering og -dokumentation.
Arkæologisk IT har deltaget i mange udgravninger, bl.a. Jelling, Alken Enge og Skelhøj og gennem årene leveret forskellige dataydelser til flertallet af de arkæologiske museer i Danmark.

3D Fotogrammetri

Hos Arkæologisk IT har vi gennem mange år beskæftiget os med fotogrammetri som udgravningsdokumentation, og vi leverer ydelser i form af ortofotos og 3D modeller til mange danske museer.
Processen fra foto til model kan skitseres i dette korte workflow:
1: I tager fotos af udgravningsfladen/profilen.
2: I indmåler punkter.
3: I sender fotos og målepunkter.
4: Vi laver en 3D model og sender de ønskede formater retur (oftest en 3D pdf og et ortofoto georefereret og klar til QGIS eller MapInfo).

Prisliste fotogrammetri

Ortofoto og pdf vil typisk kunne sendes retur indenfor 24 timer. Kvalitet af data vil afhænge af det indsendte materiale, dvs. skarpe, dækkende fotos og præcise målepunkter. Har I fotos, som I gerne vil omdanne til en 3D model eller et projekt, hvor I påtænker at anvende 3D til dokumentation, så kontakt os.

Kontakt

Arkæologisk IT
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

Peter Jensen Maring, ph.d.

Museumsinspektør
pje@moesgaardmuseum.dk
M 29 32 66 78

David Stott, ph.d.

Museumsinspektør
ds@moesgaardmuseum.dk
M 52 65 61 10

Casper Skaaning Andersen

Arkæolog
cka@moesgaardmuseum.dk
M 21 69 84 30