Kom på guidet tur i Moesgaards permanente udstillinger og få highlights om magt i oldtiden.

På denne tur gennem alle Moesgaards oldtidsudstillinger, rejser du bagud i tiden for sammen med museets dygtige guider at finde arnestedet for magten i Danmark. Hør om Margrethe I’s konsolidering af magten i sit storrige. Hvorfra hun får magten og hvordan Danmark bliver samlet i vikingetiden. Kom tæt på de store offerfund fra Illerup Ådal, Grauballemandens ofring som en magtdemonstration og jernalderens mange krige, og lær mere om hvordan bronzealderens gravhøje er et udtryk for brug af magt. Og ikke mindst, hvor al den magt kommer fra? Hvad satte egentlig gang i hele denne gigantiske magtintrige, som trækker spor helt op til vores liv?

En guidet tur tager 60 minutter og koster 100 kr./pers. (Medlemmer af Klub Moesgaard: 50 kr./pers.)

Der er et max. på 15 personer pr. tur. Vi tager forbehold for udsolgte ture. Klik på linket og vælg den guidede tur, der passer dig:

KØB BILLET TIL GUIDET TUR

Bemærk, at du udover billet til den guidede tur skal have en entrébillet. Børn under 18 har gratis entré, men skal indløse billet til en guidet tur. Entrébilletter til museet skal købes på forhånd i vores webshop.

 

Kalender

Få indblik i en svunden tid

Kom med på en guidet tur på herregården, hvor adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg.

Herregården Moesgaard har en flere hundrede år gammel historie bag sig.
På turen får du mulighed for at se både bygningerne og parken sammen med vores dygtige guider, der fortæller spændende og kuriøse historier fra herregårdens lange historie

Dato: Søndag 25. oktober og søndag 15. november
Tidspunkt: kl. 10.30-12.30
Pris: 100 kr.

KØB BILLET TIL GUIDET TUR

I weekenden 31. oktober og 1. november inviteres børn og voksne til en farverig fest, når der fejres De Dødes Dag på Moesgaard Museum. De Dødes Dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge.

Den mexicanske mariachi Julian Maraboto byder på mexicansk sang og musik.

Lørdag 31. oktober kl. 13:00-13:45 og kl. 14:15-15:00
Søndag 1. novemberkl. 13:00-13:45 og kl. 14:15-15:00


LÆS MERE om De Dødes Dage 2020 på Moesgaard

Entrébilletter til Moesgaard Museum skal bestilles online på forhånd grundet Covid19-situationen. Børn under 18 år har gratis entré, men skal også bestille billet.
BESTIL ENTRÉBILLETTER

Moesgaard Museum fejrer De Dødes Dag, der er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge med en fest. Både lørdag 31. oktober og søndag 1. november vil museet være pyntet op, og der vil være mulighed for at høre mexicansk livemusik, spise mexicansk mad i museumscaféen og høre familie-fortællinger om døden.

Tag med Moesgaards formidlere og hør spændende fortællinger i udstillingerne. I Mexico mindes man hvert år de døde med en stor fest, Dia de los Muertos. Hvordan har vi mindet de døde i Danmark? Kom og hør mere om både nutid og fortid. Og hør om at give mad til de døde, hvordan de kan vise vej, og hvad der skal ofres for at ære dem.

Det er gratis at høre de korte familie-fortællinger om døden, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd.

Der er fortællinger hver halve time fra 9:30-15:30
Varighed ca. 20 minutter.


BESTIL PLADS til korte familie-fortællinger om døden

LÆS MERE om De Dødes Dage 2020 på Moesgaard

 

Entrébilletter til Moesgaard Museum skal ligeledes bestilles online på forhånd grundet Covid19-situationen. Børn under 18 år har gratis entré, men skal også bestille billet.
BESTIL ENTRÉBILLET TIL MOESGAARD

Moesgaard Museum fejrer De Dødes Dag, der er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge med en fest. Både lørdag 31. oktober og søndag 1. november vil museet være pyntet op, og der vil være mulighed for at høre mexicansk livemusik, spise mexicansk mad i museumscaféen og høre familie-fortællinger om døden.

Se den familievenlige animationsfilm om De Dødes Dag i Mexico og drengen Miguels utrolige rejse til de dødes rige. Det er gratis at se filmen, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd.

Lørdag 31. oktober kl. 11:00
Søndag 1. november kl. 11:00


BESTIL PLADS til filmen

LÆS MERE om De Dødes Dage 2020 på Moesgaard


Entrébilletter til Moesgaard Museum skal ligeledes bestilles online på forhånd grundet Covid19-situationen. Børn under 18 år har gratis entré, men skal også bestille billet.
BESTIL ENTRÉBILLET TIL MOESGAARD

Tag med naturvejleder og museumsformidler ved Moesgaard, Ole Sørensen, på en frisk november-travetur i Moesgård Skoven.

Et gammelt vejrvarsel siger, at kulde og sne på denne dag varsler en meget hård, streng og lang vinter. Så tag med på traveturen i Moesgård Skoven og vær med til ved selvsyn at forudse den kommende vinters hårdhed.

Søndag 1. november kl. 13:00-16:00
Pris: 175 kr./person
Tilmeldingsfrist torsdag 29. oktober kl. 12:00
TILMELDING TIL TRAVETUREN

 

Og selvom vinteren skulle blive hård, og bladene er faldet af træerne, byder turen alligevel på den fantastiske fortælling om efterårets rød-brune farveorgie og forklaringen på det mageløse farveskifte. Også dyrene har taget deres forholdsregler i forhold til den kommende vinter med mange geniale løsninger, som man kan høre mere om på turen.

Den dejlige travetur kommer forbi Herregården Moesgård og Skovmøllen langs Giber Å ud mod Moesgård Strand ved Nordre Strandmark. Her er smukke gamle herregårdsdiger og mange andre interessante fortidsminder, som ligger gemt og måske overset i Moesgård Skoven. Ude ved stranden kan man nyde den smukke udsigt ud over Aarhusbugten, og på tilbagevejen kommer man forbi andre spændende fortidsminder i form af højryggede agre og grav røser, der vidner om menneskets brug af området op gennem tiden.

Efter den godt 4 km. lange gåtur i roligt gå-tempo, masser af frisk luft og spændende fortællinger sluttes turen af med kaffe, en bolle og et stykke kage i caféen på Moesgaard Museum

Tag med på en dejlig vintertravetur langs Giber Å og hør fortællinger om årstidens natur. Naturvejleder og museumsformidler ved Moesgaard, Ole Sørensen, er guide på turen.

Søndag 6. december kl. 13:00-16:00
Pris: 175 kr./person
Tilmeldingsfrist: torsdag 3. december kl. 12:00
TILMELDING TIL VINTERTRAVETUREN

 

I vintermånederne holder vandstærene til ved åen, og der vil med al sandsynlighed være mulighed for at se dem. Medbring derfor evt. kikkert. Vandstæren er en løjerlig fugl og er trods navnet ikke en stær. I Danmark er den meget sjælden som ynglefugl, og det er oftest fugle fra Skandinavien - trækfugle på vinterbesøg hos os – der kan ses.

Turen langs Giber Å – Giberen – den givtige å - giver også anledning til spændende formidling om nogle af de smukke gamle huse og spor derefter, som findes langs åen – Skovfogedboligen, Fiskerhuset og Teglværket helt nede ved Moesgaard Strand og naturligvis også Skovmøllen. Skovmøllen nævnes første gang i historiske kilder i 1570.

Efter den godt 4 km. lange gåtur i roligt gå-tempo slutter turen i cafeen på Moesgaard Museum med chokolade med flødeskum og boller.