På rejse med nomaderne

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” vises fra 19. juni 2018 til 7. april 2019.

Udstillingen former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Publikum vil opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Læs mere

Kalender

Historier fra Nepal, Papua Ny Guinea og Tibet

Vi lever i en verden præget af forgængelighed: Intet varer evigt. Vi oplever alle, at højt skattede levemåder forandres. Eller vi kan blive ramt af sygdom, og vi ældes og skal med tiden dø.

I udstillingen blander antropologerne Ulrik Høj Johnsen, Ton Otto og Cameron David Warner gamle og nye samlinger for at vise, hvordan forskellige folk i de tre lande – Nepal, Papua Ny Guinea og Tibet – forholder sig til livets forgængelighed. Læs mere om udstillingen

Forgængelighedens museum ny udstilling i Moesgaards udstillingslaboratorium fra 9. februar til 19. maj

Hver dag i vinterferien er der mulighed for at komme på guidede ture i årets store særudstilling på Moesgaard ’På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader’.

På turene er der fokus på buddhisme og nomadernes liv i evig bevægelse.

Hvornår:
Hver dag 9.-17. februar
Kl. 13.00-13.45
Kl. 14.30-15.15
Kl. 15.30-16.15 (dog ikke søndag 17.)

NB! I uge 8 er der guidede ture tirsdag 19. til fredag 22. kl. 14.00-14.45.

KØB BILLET til guidede ture

Det koster 20 kr. (+ entrébillet) at deltage i en guidet tur.

Børn 0-17 år har gratis entré til museet, men skal løse billet til de guidede ture.

Læs mere om vinterferieaktiviteter på Moesgaard

Tag med på en rejse ind i arkæobotanikkens mysterier og hør, hvad Bispen i Aalborg spiste - og andre latrinære hemmeligheder.

I Afdeling for Konservering og Naturvidenskab på Moesgaard Museum består det daglige arbejde ofte i at foretage naturvidenskabelige analyser af mange mere eller mindre underlige typer materiale.

Aftenens foredragsholder, Peter Mose Jensen, er museumsinspektør og arkæobotaniker på Moesgaard Museum. Han vil fortælle om konkrete undersøgelser af ålborgbispsen toilet fra ca. 1700-tallet, og hvad de har bidraget med af nye informationer om kost og madvarer i datidens Aalborg. For hvad var det egentlig, der blev serveret på de veldækkede borde hos det rige borgerskab for godt 300 år siden, i en tid med stigende import af eksotiske madvarer fra det store udland?
 
Hvornår: Onsdag 20. februar kl. 18.30-19.15
Hvor: Auditoriet på Moesgaard Museum
Pris: 50 kr.
KØB BILLET

Denne aprildag vil naturvejleder Ole Sørensen, Moesgaard Museum, være guide på en frisk forårstur med fortælling i Moesgaard Skoven.

På dagens travetur vil vi gå på opdagelse efter naturens første forårstegn. Turen vil også byde på spændende kulturhistoriske fortællinger, når den går forbi den smukke herregård Moesgaard og den idylliske Skovmølle, og på interessante fortidsminder langs Giber Å og i skoven.

På turen vil der også være mulighed for at høre den første fuglesang fra nogle af de hjemvendte trækfugle fra det sydvestlige Europa.

Efter den godt 4 km. lange gåtur er der kaffebord i cafeen på Moesgaard Museum. Efter god motion, frisk luft og spændende fortællinger gør det godt med kaffe, en bolle og et stykke kage!

Så tag med på en skøn travetur med røde kinder og masser af spændende fortællinger om kulturhistorien og naturen netop nu.

Husk praktisk fodtøj/vandrestøvler og beklædning og evt. en kikkert.

Hvornår: Lørdag 6. april 2019 kl. 13.00-16.00
Mødested: På taget af Moesgaard Museum
Pris: 150 kr.

KØB BILLET