Oplev et af verdens mest kendte arkæologiske fund i særudstillingen om Pompeji og Herkulanum

Moesgaard har fået mulighed for at låne spektakulære genstande hjem fra Italien og særudstillingen tager publikum med ind i den levende by, Pompeji, som byen tog sig ud på sit absolutte højdepunkt.

I udstillingen kan man som besøgende også se genstande, som viser de voldsomme følger af vulkanens udbrud blandt andet afstøbninger af kroppene fra de døde fra Pompeji og skeletter af de omkomne i Herkulanum.

 

Kalender

Hvordan stræber mennesker, der lever under udfordrende levevilkår, efter at opnå det gode liv i alderdommen?

Udstillingen "Når jeg bliver gammel" udforsker begrebet alderdom fem forskellige steder i verden og er et tværfagligt projekt, der bringer filosofi, kunst og antropologi i dialog.

Krop, nære relationer, levet liv og hjem

Formålet har været at undersøge, hvordan det er at blive gammel forskellige steder i verden, ved at sammenligne fire centrale temaer: krop, nære relationer, levet liv og hjem.

Udstillingen består af fem ”hjem”, et for hver person. Publikum kan opleve den aldrende persons tilstedeværelse, sætte sig på personens stol, se ud ad vinduet, hvilke lyde er der omkring dem? Man hører personernes stemmer tale om minder, om at være gammel og meget andet.