Oplev et af verdens mest kendte arkæologiske fund i særudstillingen om Pompeji og Herkulanum

Moesgaard har fået mulighed for at låne spektakulære genstande hjem fra Italien og særudstillingen tager publikum med ind i den levende by, Pompeji, som byen tog sig ud på sit absolutte højdepunkt.

I udstillingen kan man som besøgende også se genstande, som viser de voldsomme følger af vulkanens udbrud blandt andet afstøbninger af kroppene fra de døde fra Pompeji og skeletter af de omkomne i Herkulanum.

 

Kalender

Hvordan stræber mennesker, der lever under udfordrende levevilkår, efter at opnå det gode liv i alderdommen?

Udstillingen "Når jeg bliver gammel" udforsker begrebet alderdom fem forskellige steder i verden og er et tværfagligt projekt, der bringer filosofi, kunst og antropologi i dialog.

Krop, nære relationer, levet liv og hjem

Formålet har været at undersøge, hvordan det er at blive gammel forskellige steder i verden, ved at sammenligne fire centrale temaer: krop, nære relationer, levet liv og hjem.

Udstillingen består af fem ”hjem”, et for hver person. Publikum kan opleve den aldrende persons tilstedeværelse, sætte sig på personens stol, se ud ad vinduet, hvilke lyde er der omkring dem? Man hører personernes stemmer tale om minder, om at være gammel og meget andet.

Kom på guidet tur i Moesgaards store særudstilling 'På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum'.

Tag med ind i en romersk havneby, der emmer af kontakt over havet, mennesker og det levede liv. Oplev stemningen ved havnen, hvor varer fra de romerske provinser handles. Mød sømanden, bageren og overklassen, der alle lever ved foden af vulkanen Vesuv. Her er jorden frodig, og livet er godt. Lige indtil den dag, hvor katastrofen rammer rig som fattig, voksen som barn.

Vi har guidede ture alle åbne dage frem til og med 13. september.
Besøg vores webshop og vælg en guidet tur: KLIK HER
Pris: 100 kr./pers. (Medlemmer af Klub Moesgaard: 50 kr./pers.)

Bemærk, at du udover billet til den guidede tur skal have en entrébillet. Børn under 18 har gratis entré, men skal indløse billet til en guidet tur. Billetter skal i øjeblikket købes på forhånd.

Tag med på guidet tur og få et indblik i en svunden tid

Søndag 16. august er det Herregårdsdag i hele Danmark, og i den anledning kan du komme på en guidet tur på Moesgaard Herregård. Herregården har en flere hundrede år gammel historie bag sig, som adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg på. På den guidede tur får du mulighed for at se både bygningerne og parken og høre museets guide fortælle spændende og kuriøse historier.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Husk praktisk fodtøj.

Hvornår: Søndag 16. august 2020 kl. 10.30-12.00 eller kl. 14.00-15.30
Pris: 100 kr/person (børn u/6 år behøver ikke billet)
Max antal deltagere per tur: 15

KØB BILLET HER

 

Mere om Moesgård Herregård
Herregården kan på sin nuværende placering føres tilbage til 1784, hvor den nuværende bygning stod færdig. Historien starter dog i 1200-tallet med en bygning placeret ved Giber Å. Den bliver i 1784 opført af den rige slægt Gyldenkrone, som var en del Marselis-slægten. Marselis-slægten går konkurs og staten overtager herregården. I denne periode er herregården gul. I 1800-tallet overtager møllersønnen fra Aarhus, Torkild Dahl, herregården og ændrer den til et driftigt landbrug. Hans slægt bor der frem til 1900-tallet, hvor Aarhus Amt overtager bygningerne.

Parken bestod tidligere også af en nyttehave med køkkenhave, orangeri, drivhuse, frugtplantage og blegehave. Frugtplantagen er netop reetableret. Parken har en gravplads for medlemmer af Dahl-slægten, som Torkild Dahl fik anlagt. Derudover har den en romantisk have, hvor man kan lade sig føre hen til en eventyrverden.

 

Kom og få en helt særlig filmoplevelse på Moesgaard Museums ikoniske tag.

AURA Energi og Moesgaard Museum inviterer igen i år til film under åben himmel to dage i træk.

Onsdag den 9. september: LINCOLN
Kl. 20.00-  (kom gerne i god tid)

Historisk drama af Steven Spielberg om den amerikanske borgerkrig og en af de største præsidenter, som USA har haft.

Det er gratis at deltage – i år skal du dog på grund af Corona-restriktioner have billet. Få besked om, når du kan bestille billet ved at tilmelde dig her: https://spil.aura.dk/aura-sommerbio-2020

Moesgaard Museum har åbent til kl. 21 begge dage, og caféen tilbyder en lækker buffet kl. 17.30-20.00. Du kan købe snacks og drikkevarer, inden filmen starter i museets udekøkken, og du er meget velkommen til at medbringe dit eget tæppe eller klapstol.

Kom til AURA Sommerbio på taget af Moesgaard

AURA Energi og Moesgaard Museum inviterer igen i år til film under åben himmel to dage i træk.

Torsdag den 10. september: 1917
Kl. 20.00-  (kom gerne i god tid)

Storslået og Oscar-vindende krigsfilm om 1. verdenskrig, hvor to soldater sendes på en tilsyneladende umulig mission.

Det er gratis at deltage – i år skal du dog på grund af Corona-restriktioner have billet. Få besked, når du kan bestille billet ved at tilmelde dig her: https://spil.aura.dk/aura-sommerbio-2020

Moesgaard Museum har åbent til kl. 21 begge dage, og caféen tilbyder en lækker buffet kl. 17.30-20.00. Du kan købe snacks og drikkevarer, inden filmen starter i museets udekøkken, og du er meget velkommen til at medbringe dit eget tæppe eller klapstol.

Løb med i årets Moesgaard Trail Run

Aarhus Motion arrangerer igen i år Moesgaard Trail Run i samarbejde med Moesgaard Museum. Det er søndag den 4. oktober kl. 10.00-13.00.

Mærk benene syre til på stigningen op ad Moesgaards tag, glem tiden, fokuser på det ujævne terræn og nyd den smukke natur. Moesgaard Trail Run har det hele: stejle stigninger, et uforudsigeligt terræn og den smukkeste natur.

Du beslutter stadig selv på dagen, hvor langt du ønsker at løbe. Alle deltagere bliver sendt afsted på den samme sløjfe og herefter er det muligt at passere målstregen efter de første 5 km eller - hvis du har fået blod på tanden - begive dig ud på yderligere 5 eller 10 km.

Læs mere på Aarhus Motions hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig - KLIK HER