Historier fra Nepal, Papua Ny Guinea og Tibet

Vi lever i en verden præget af forgængelighed: Intet varer evigt. Vi oplever alle, at højt skattede levemåder forandres. Eller vi kan blive ramt af sygdom, og vi ældes og skal med tiden dø.

I udstillingen blander antropologerne Ulrik Høj Johnsen, Ton Otto og Cameron David Warner gamle og nye samlinger for at vise, hvordan forskellige folk i de tre lande – Nepal, Papua Ny Guinea og Tibet – forholder sig til livets forgængelighed. Læs mere om udstillingen

Forgængelighedens museum ny udstilling i Moesgaards udstillingslaboratorium fra 9. februar til 19. maj

Kalender

Kom og se det unikke fund fra Mølleparken

Helt ekstraordinært fremvises det sensationelle fund af den gravlagte vikingekriger, der blev gjort ved byggepladsen ved det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i Aarhus i november 2018. Foruden skelettet er også økse og skjoldbule bevaret.

Det kræver entrébillet at se krigeren.

Læs mere om vikingekrigeren

Kom til foredrag onsdag 24. april kl. 18.30 i auditoriet på Moesgaard Museum.

Steffen Terp Laursen fortæller om bronzealderkulturen Dilmun og kongeriget af sammen navn, som Moesgaard Museum har udforsket siden 1953. Med centrum på øen Bahrain i den Arabiske Golf blomstrede Dilmun i perioden 2000 til 1700 f.kr., fordi verdenshandlens vigtigste ruter passerede forbi østaten.

Foredraget vil belyse både de arkæologiske resultater og historien om den danske ekspedition, der opdagede Dilmun og oldtidskulturene i landene langs den Arabiske Golf. 

Steffen Terp Laursen, leder af orientalsk afd. på Moesgaard Museum, har stået i spidsen for talrige arkæologiske ekspeditioner til Bahrain. Steffen har udgivet flere bøger og videnskabelige artikler om Dilmun kulturen og oldtidshandlen gennem den Arabiske Golf.

Hvornår: Onsdag 24. april kl. 18.30-19.15
Hvor: Auditoriet på Moesgaard Museum
Pris: 50 kr. (medlemmer af Klub Moesgaard: 25 kr.)
KØB BILLET

Moesgaard Museum inviterer søndag 28. april på en vandretur i museets skove. Turen sætter fokus på de mange spændende kulturspor, som skovene gemmer.

Skovene omkring Moesgaard Museum rummer mange spændende kulturspor fra både oldtid og nyere tid. Henover vinteren er skovene blevet plejet af HedeDanmark, og flere gravhøje er blevet synlige for skovens gæster. Den ca. 3 km. lange vandretur kommer bl.a. forbi langdysser fra bondestenalderen, en rundhøj med en kunstig stendysse og et gammelt teglværk.

Arrangementet sker i forbindelse med Slots- og Kulturstyrelsens årlige Fortidsmindedag, hvor landets arkæologiske museer sætter fokus på fortidsminder i landskabet.

Vandreturen finder sted søndag 28. april kl. 10.00-12.00. Turen starter på den sydlige P-plads ved Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Deltagelse er gratis. Grundet det kuperede terræn er turen ikke velegnet til gangbesværede eller klapvogne. Praktisk fodtøj anbefales.

Læs mere

Kom med på en guidet tur på herregården, hvor adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg.

Herregården Moesgaard har en flere hundrede år gammel historie bag sig. På turen får du mulighed for at se både bygningerne og parken. Tag med og få et indblik i en svunden tid.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Husk praktisk fodtøj.

Mødested: Ved indgangen til Moesgård Herregård.
Tidspunkt: kl. 10.30-12.00

Pris: 75 kr.

KØB BILLET