På rejse med nomaderne

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” vises fra 19. juni 2018 til 7. april 2019.

Udstillingen former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Publikum vil opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Læs mere

Kalender

Fra den 29. september viser Moesgaard Museum udstillingen ’Efter flugten: Syriske hverdage på Samsø’, som vil vise, hvad det vil sige at være flygtning på en ny og anderledes måde end den, som den danske befolkning møder gennem deres daglige medieforbrug.

Gennem personlige historier vil udstillingen ’Efter flugten: Syriske hverdage på Samsø’ give ’flygtningekrisen’ en række personlige ansigter, hvor vi både hører om de voldsomme oplevelser, flygtningene har haft undervejs, samt de følelser, fortællinger og fremtidsplaner, der opstår efter flugten, når de er genhuset i Danmark og skal opbygge et nyt hjem og en ny tilværelse.

Hvem er han, den syriske smed, der nu vil åbne en madvogn på Samsø? Hvilke fremtidsudsigter ser de, det unge syriske par som var ved at starte et familieliv i Damaskus, når de nu kører rundt på Samsø i en gammel bil og hører Rasmus Seebach?

Med i udstillingen indgår genstande som en gummibåd fra Team Humanity, redningsveste og efterladte ejendele fra flygtningelejre. Derudover kommer udstilling bag flugten og lader menneskene komme i tale.

Udstillingen kan ses på Moesgaard Museum fra 29. september 2018 og året ud. Læs mere

Genopdag den oprindelige jól og mød 10 af julens mørke væsener på Moesgaard Museum. Ti julevæsener kendt fra tusinder års europæisk julemytologi vil vandre omkring i museets udstillinger og sprede (u)hygge. Det vil være din opgave at møde dem med mod og indsamle oplysninger om deres særlige kendetegn, som de kun måske afslører.

Program for lørdagen
12.00 - Ti julevæsener slippes fri i museets udstillinger
12.00-15.30 - Du får udleveret et karakterkort i billetsalget. På kortet kan du notere væsenernes særlige kendetegn. Se dig godt for. De kan være overalt.
15.30 - Julevæsenerne samles ved museets centrale trappe og bliver beskrevet én for én
16.00 - Julevæsenerne forlader i samlet flok museet og bevæger sig fra museets lys ud i mørket

Julevæsenerne er skuespillere iført håndsyede dragter. De vil være uhyggelige, men de vil alle have et glimt øjet.

LÆS MERE

For at deltage i arrangementet skal man have billet til museet. Husk, at børn til og med 18 år har gratis adgang. 

Kom med på en dejlig vintertravetur langs Giber Å og få fortællinger om naturen netop nu.

Turen langs Giber Å – Giberen, den givtige å - giver anledning til fuglekiggeri og spændende historier om nogle af de smukke gamle huse og spor derefter, som vi finder langs åen – Skovfogedboligen, Fiskerhuset og Teglværket helt nede ved Moesgård Strand og naturligvis også Skovmøllen.

Formidlere på turen er naturvejleder Ole Sørensen, Moesgaard Museum, samt naturvejleder og ornitolog Bjarne Golles.

Efter den ca. 5 km lange gåtur slutter turen af med hjemmelavede boller & smør samt varm chokolade med flødeskum i Moesgaard Museums dejlige café kl. 15-16 (inkl. i prisen).

Hvornår: 12. januar kl. 13-16
Hvor: Taget af Moesgaard
Pris: 150 kr. per person

 

Køb billet senest 9. januar. Der er begrænset antal pladser.

 

Illustration: Bjarne Golles