Moesgaard Museum præsenterer igen en af de helt store verdenshistoriske fortællinger. I særudstillingen om neandertalerne træder museet et meget stort skridt tilbage i tid og tager udgangspunkt i menneskets dybe udviklingshistorie.

Særudstillingen sætter fokus på neandertalerne, deres liv og skæbnesvangre møde med Homo sapiens. Udstillingen viser et mere nuanceret syn på neandertalerne end det gængse billede af et primitivt hulemenneske.

Kalender

Guidet tur i Moesgaard nye særudstilling 'Neandertaler - i mammutjægernes land'

Kom med på en guidet tur i særudstillingen om neandertaleren - den mammutjagende og kløgtige nomade, der formåede at overleve under barske forhold i flere istider. Oplev livet i Europa for 300.000 år siden, når vi dykker ned i neandertalernes liv, deres vilkår og ikke mindst spørgsmålet: Hvad blev der af dem?

Pris: 150 kr./person. (Børn og unge 0-17 år: 75 kr./person)
KØB BILLET TIL EN GUIDET TUR

Bemærk, at du udover billet til den guidede tur skal have en særskilt entrébillet. Billetter skal købes online på forhånd. Børn under 18 har gratis entré, men skal have entrébillet. Køb din entrébillet HER

Er du medlem af Klub Moesgaard?

Som medlem af Klub Moesgaard får du 50% rabat og kan købe billet til 75 kr./person. Log ind med dine medlemsoplysninger for at bestille med rabat.

Er det trygt at deltage på en guidet tur?

På de guidede ture bruges høretelefoner, så det er muligt at holde afstand til guiden og andre deltagere. Høretelefonerne rengøres og afsprittes forud for hver guidet tur. Antallet af deltagere vil være begrænset til 10 personer.

Det er i øjeblikket nødvendigt at kunne fremvise en negativ coronatest (max. 72 timer gammel) eller coronapas, når man besøger museet (undtaget i shoppen). Der skal bæres mundbind/visir på museet. Læs mere om de aktuelle corona-restriktioner HER

Kom på en guidet tur og få hele fortællingen om Høj Stene.

Moesgaard Museum rekonstruerede i september 2020 skibssætningen Høj Stene ved Vejerslev i Favrskov Kommune, og lige nu kan du komme på en spændende guidet tur og få hele fortællingen af Moesgaard Museums guider:

Hvad har de arkæologisk fund lært os om det imponerende store stenanlæg, Høj Stene, og om de mennesker, som levede og døde ved det i den periode, hvor Danmark blev skabt? Var Høj Stene et minde om en afdød regent, var det en kultplads, var det et grænsesymbol - eller var det lidt af det hele?

Guiderne sørger for en rød tråd igennem tre tidsperioder: jernalderen omkring år 600, 1800-tallets konflikt imellem nytten af og historien bag oldtidsminderne, og nutidens forsøg på at komme ind under huden på vore forfædre via udgravninger og kvalificerede gæt.

Der er guidede ture på følgende datoer og tidspunkter. Mødested ved monumentet:

13., 15., 22. og 23. maj
5., 12., og 19. juni

Kl. 10:00 – 11:00
Kl. 12:00 – 13:00
Kl. 14:30 – 15:30
Kl. 16:30 – 17:30

Pris: 150 kr./person
Børn og unge 0-17 år: 75 kr./person
Medlemmer af Klub Moesgaard: 75 kr./person

KØB BILLET TIL EN GUIDET TUR VED HØJ STENE


Læs mere om Høj Stene