På rejse med nomaderne

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” vises fra 19. juni 2018 til 7. april 2019.

Udstillingen former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Publikum vil opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Læs mere

Kalender

Fra den 29. september viser Moesgaard Museum udstillingen ’Efter flugten: Syriske hverdage på Samsø’, som vil vise, hvad det vil sige at være flygtning på en ny og anderledes måde end den, som den danske befolkning møder gennem deres daglige medieforbrug.

Gennem personlige historier vil udstillingen ’Efter flugten: Syriske hverdage på Samsø’ give ’flygtningekrisen’ en række personlige ansigter, hvor vi både hører om de voldsomme oplevelser, flygtningene har haft undervejs, samt de følelser, fortællinger og fremtidsplaner, der opstår efter flugten, når de er genhuset i Danmark og skal opbygge et nyt hjem og en ny tilværelse.

Hvem er han, den syriske smed, der nu vil åbne en madvogn på Samsø? Hvilke fremtidsudsigter ser de, det unge syriske par som var ved at starte et familieliv i Damaskus, når de nu kører rundt på Samsø i en gammel bil og hører Rasmus Seebach?

Med i udstillingen indgår genstande som en gummibåd fra Team Humanity, redningsveste og efterladte ejendele fra flygtningelejre. Derudover kommer udstilling bag flugten og lader menneskene komme i tale.

Udstillingen kan ses på Moesgaard Museum fra 29. september 2018 og året ud. Læs mere

Kom til hyggelige familie aktiviteter på skovmøllen i efterårsferien

Mal mel og bag brød ved Skovmøllen

Kom og mal dit eget mel på håndkværne, ælt din egen dej og bag dit eget brød over åben ild. De færdigbagte brød kan bagefter nydes med honning eller syltetøj.

Aktiviteterne i Skovmøllen foregår fra søndag 14. oktober - søndag 21. oktober. Dog ikke onsdag 17. oktober. 

Kl. 12.00-15.00

Pris pr. deltager 20 kr.  - kun kontant.

Hold efterårsferie på Moesgaard Museum og tag hele familien med på buejagt

Kom med på buejagt

På museets nye buejagtbane, kan I skyde med bue og pil og jagte forskellige 3D attrap-dyr, som findes i flere sværhedsgrader – her får hele familien en sjov og spændende udfordring.

I får først 20 minutters instruktion af vores dygtige guider, efterfulgt af 20 minutters jagt på buejagtbanen. Guiderne følger jer under hele turen, der i alt varer 40 minutter.

Billetter kan købes i billetsalget på museet eller på shop.moesgaardmuseum.dk og koster 75 kr. pr. person.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal alle, der færdes på jagtbuebanen indløse billet.

Børn under 12 år skal være i følgeskab med en voksen.
 

Dato: lørdag 13. oktober - lørdag 20. oktober 
Tidspunkt: Jagtbuebanen er åben mellem kl. 10.30-16.10
Pris: 75 kr. pr. person.
Mødested: Ved jagtbuebanen på marken bag ved Moesgaard Museum – se kort
Aldersanbefaling: Minimum 8 år og 110 cm høj.

Kom med på en guidet tur på herregården, hvor adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg.

Herregården Moesgaard har en flere hundrede år gammel historie bag sig. På turen får du mulighed for at se både bygningerne og parken. Tag med og få et indblik i en svunden tid.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Praktisk fodtøj.


Mødested: Ved indgangen til Moesgård Herregård.
Tidspunkt: kl. 10.30-12.00

Pris: 75 kr. 

De dødes dag er en stor begivenhed i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. En god fest starter med forberedelsen, og på Moesgaard Museum forberedes festen for de døde allerede onsdag 31. oktober, hvor museet har åbent til kl. 21.

Fra kl. 12 inviteres børn og voksne til at være med til at bygge et alter op, som skal pyntes med lanterner, papirsblomster og tegninger. På alteret vil man bl.a. andet mindes afdøde spanske og danske musikere, som har skrevet kendte børnesange.

K.17.00 – 17.30 er der MOMU Talk i cafeen, hvor museumsinspektør Thea Skaanes fra Moesgaard og Vanessa Sanchez-Guajardo, der er bestyrelsesformand i RAICES, vil fortælle nærmere om De dødes dag og traditionerne bag. RAICES er det spanske ord for ’rødder’.

Kl. 17.30 serverer museumscafeen en mindebuffet, hvor der bliver lejlighed til at mindes mormor og farmor, når der serveres gamle danske retter.

Kl. 19.00 – 20.00 kan man komme på en guidet tur i museets etnografiske udstilling, hvor et af afsnittene handler om De Dødes Dag, som den fejres i Mexico.

Læs mere

 

Torsdag og fredag 1. og 2. november kan besøgende på museet se det fint pyntede alter og udsmykningen forud for selve festen, der holdes lørdag 3. november fra kl. 10 -17. Udsmykningen i forbindelse med De dødes dag kan opleves til og med søndag 4. november.

 

De dødes dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. Det er den dag, de afdødes sjæle besøger de levendes verden.

På Moesgaard Museum holdes festen for de døde lørdag 3. november fra kl. 10 -17.

Her vil der være familieaktiviteter med ansigtsmaling og mulighed for at lave blomsterdiademer og lanterner.

På Moesgaard fejres De Dødes Dag i et samarbejde med lokale, spansktalende repræsentanter for foreningen RAICES, som betyder rødder.

Læs mere

 

Gæster kan desuden være med til at pynte et alter med lanterner, papirblomster og tegninger den 31. oktober fra kl. 12. Det pyntede alter kan opleves til og med søndag 4. november.

Kom med på en guidet tur på herregården, hvor adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg.

Herregården Moesgaard har en flere hundrede år gammel historie bag sig. På turen får du mulighed for at se både bygningerne og parken. Tag med og få et indblik i en svunden tid.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Praktisk fodtøj.


Mødested: Ved indgangen til Moesgård Herregård.
Tidspunkt: kl. 10.30-12.00

Pris: 75 kr.