Mennesker og mosefund

Fortællinger og genstande fra både Danmark og verden omkring os. Oplev menneskelivet, som det blev levet i stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetiden og middelalder

  

Mød de første indvandrere i stenalderen

12.000 f. Kr. til omkring 1.800 f. Kr. De var mennesker som du og jeg.  Konstant på udkig efter nye jagtmarker, mens de trodsede naturens grænser for, hvor mennesket kan leve. I slutningen af istiden vendte de blikket mod nord og begyndte at vandre. Læs mere om stenalderudstillingen  

Mød solens folk fra bronzealderen

1700 f.Kr. – 500 f.Kr. Mød folket, der i en varmere tid byggede gigantiske gravhøje, tilbad solen og kendte til stjernerne på himmelkuplen. Rejs ud på handelstogter med dem og mød familien begravet i egekister under Borum Eshøj.

Mød jernalderens mosemennesker

500 f.Kr. – 800 e.Kr. Ved mosen, mellem land og vand, er du vidne til jernalderbøndernes ofringer til guderne med ønsker, der skal gå i opfyldelse. Besøg Grauballemandenverdens bedst bevarede moselig, som har fået sin egen hædersplads i et mytisk mose-univers. Mærk Gundestrupkarrets udsmykning og gys over de døde fra Alken Enge.

Oplev slaget i Illerup Ådal

205 e.Kr. Oplev et af de største slag i jernalderfolkets historie. Gå ind i fjendens lejr gennem slagmarken og oplev den store våbenofring. Tag en tur rundt i skatkammeret og kom tættere på magtens mennesker i jernalderen.

Bliv opdagelsesrejsende i Vikingetiden

800 e.Kr. - 1066 e. Kr. Med vikingernes personlige fortællinger i øret følger du i hælene på dem gennem de røgfyldte, snævre gyder i Aros, vikingernes Aarhus. Styr dit eget skib gennem åbent vand og bælter til Norges fjelde eller rejs via floder til det eksotiske Konstantinopel.

Fri os fra det onde – Middelalder

1050 - 1536 e.Kr.
Middelalderen var en mørk og dyster tid med pest, kongemord og krig, men også en farverig periode præget af udsyn, festlighed og fristelser. I Moesgaard Museums nye, permanente middelalderudstilling "Fri os fra det onde" kan man tage med på en rejse gennem en perlerække af begivenheder og historier med fokus på middelalderens mennesker. Læs mere om middelalderudstillingen

Særligt for børn

Forsøg dig som superforsker i MOMU-lab

I MOMU-lab kan du blive superforsker for en dag og hjælpe med at opklare mysterier fra fortiden. Brug naturvidenskaben og din nysgerrighed til at blive klogere på de mennesker, der levede før os.